Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Εικόνες που... θυμίζουν Κυπαρίσσι

Επειδή κατηγορήθηκα πως οι μόνες δημοσιεύσεις που βάζω πλέον αναφέρονται στον Λάζαρο για σήμερα που έχουμε απεργία και βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ με τα δικά μου σας έχω ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Έμαθε που λέτε η μαμά (κυρία Δήμητρα) την τεχνολογία και έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Μετά το βιβλίο που πάει αρκετά καλά, πλέον και στο διαδύκτιο η κυρία Δήμητρα: Δικό της blog στο οποίο δεν σας κρύβω δεν βοήθησα καθόλου. Και πάει περίφημα. Επισκέψεις από όλη την Ελλάδα από άτομα που μαθαίνουν για το χωριό μας, αλλά και για τις συνταγές της κυρίας Δήμητρας http://www.manitarosyntages.blogspot.com
Βόλτες στο βουνό, εκπληκτικές φωτογραφίες που μας ξυπνάνε μνήμες από το χωριό με φανταστικά τοπία και φυσικά συνταγές. Δείτε και μόνοι σας και θα καταλάβετε... Μπράβο ρε μάνα!!! Το λέει άλλωστε και η παροιμία (όχι ακριβώς έτσι, αλλά ανάποδα στην προκειμένη περίπτωση).
Η μηλιά φυτρώνει εκεί που πέφτει το μήλο!!!
ΚΟΥΙΖ: Όποιος θυμηθεί που τρώγαμε τα καλύτερα κορόμηλα στο χωριό κερδίζει για δώριο ένα βιβλίο της μαμάς ή μια τοστέρια που έμαθα ότι περίσεψε από τη λαχειοφόρο αγορά του συλλόγου στο πανηγύρι.
ΥΓ: Σήμερα ανακάλυψα κάποιες ακόμη φωτογραφίες ρετρό από την παρέα οι οποίες δεν έχουν παίξει στο blog. Θα τις δημοσιέυσω σύντομα και έχει να πέσει πολύ γέλιο. Έτσι γιατί είπα να επιστρέψω δυνατός στο blog. Ήταν να μην πάρω τα πάνω μου δηλαδή...

15 σχόλια:

jimakos είπε...

katigorithika leei...xaxaxa
kalimera giannaki!!
poli omorfes oi foto mpravo stin kiria dimitra.
i fotografia me ta koromila fenetai toso zontani, na aploseis to xeri na arpaxeis ena.
poli kalo kai to blog me tis manitarosintages.
koita na matheis na mageireyeis kai esi xoriati konta stin mama na fame tipota to kalokairi.oxi mono xristougeniatikes pites ston giorgo.:)))
exeis kai ta filarakia sou.
ante mpravo mpes xana dinamika sto blog kai dose ta lefta piso ston lazaro gia tis anartiseis pou tou ekanes.xaxaxa
krima einai to paidi.i vaso tha tou rixei pantofla an to mathei.
filakia polla se sena kai stous ipoloipous.
KALIMERA SAS!

Osaxtyian Kaitsileds είπε...

Συγχαρητήρια στην κυρία Δήμητρα για όλη τη δουλειά, είναι πολύ ποιοτική, αλλά το κακό είναι πως σου ανοίγει η όρεξη με όλα αυτά ρε γαμώτο, είναι πολύ λαχταριστά. Πάντως τέτοια έργα έχουν πολύ μεγάλη σημασία, καθώς πλέον λίγοι ξέρουν τα μυστικά κάποιων πιο σπάνιων τροφών, όπως είναι τα άγρια μανιτάρια, οπότε το βιβίο με τις μανιταροσυνταγές είναι κάτι σαν πολιτιστική κληρονομιά του χωριού και γενικά του τόπου μας.

Αλλάζω κλίμα. Χωριάτη Τζημάκο, τις αγγελίες εγώ τις έγραψα για να τις βάλετε στις εφημερίδες, μπας και πιάσουν τόπο, όχι στο blog. Εκτός αν στοχεύεις κάπου συγκεκριμένα.

dhmhtra είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Φιλιά σε όλα τα Κυπαρισσόπουλα και σας υπόσχομαι μία βραδιά στο Κυπαρίσσι με ΜΑΝΙΤΑΡΟΜΕΖΕΔΕΣ.
στο BLOG (manitarosyntages)θα υπάρξουν και άλλες αναρτήσεις με φοτωγραφίες και συνταγές από Κυπαρίσσι και την ευρήτερη περιοχή του Βοίου.

dhmhtra είπε...

Πολύ προκομμένο μας προέκυψε το... ΜΗΛΟ.
Αναρωτιέμαι όμως τι να είναι;
κρασόμπλο,γλυκόμπλο,αγρόμπλο ή βανόμπλο...σύμφωνα με την Κυπαρισσιώτική διάλεκτο.
Δεκτες και άλλες ονομασίες.

jimakos είπε...

na do kiria dimitra na mageireyei stin plateia kai ton gianni me aspri podia kai skoufaki sef na servirei kai ti ston kosmo.xaxaxa
fantastite tin eikona.
i plaka tha einai na pigaineis na zitiseis kai deytero piato kai na fonazei o allos...
FIGE APO EDO RE XORIATIII.ESI XANA PIRES.DEN FTANEI GIA OLOUS.xaxaxa

kalimera kiria dimitra kai kirie saki mas.

Osaxtyian Kaitsileds είπε...

Αυτο με το μήλο και με την προκοπή βασικά δεν το κατάλαβα, αλλά μου θύμισε κάτι που με ενοχλούσε όταν είχα μακριά μαλλιά, σε σχέση με το παράδοξο της προκοπής.
Μου λέγανε στο σχολείο΄συνέχεια και όλοι, κόψε τα μαλλιά, να γίνεις άνθρωπος της προκοπής.
Δηλαδή, τους έλεγα, να κόψω τα μαλλιά για να γίνω όπως πριν τα κόψω δηλαδή πρό-κοπής, δηλαδή και τώρα που δεν τα έχω κομμένα και είναι μακριά , καλά είμαι, απλά εσείς έχετε το πρόβλημα, σας τρώει ο κωλος σας. Και θύμωναν. Τι να πω. Δυστυχώς τώρα μου πέσαν αρκετά τα μαλλιά και δε μπορώ να είμαι κυριολεκτικά πλέον άνθρωπος της προ-κοπής.

Osaxtyian Kaitsileds είπε...

Με φάγανε οι πούστηδες

jimakos είπε...

xaxaxaxa
gia ayto eimai ego edo gia na sta exigiso saki agori mou.
to milo einai eironiko epeidi leei o giannis oti i milia fitronei ekei pou peftei to milo.kai rwtaei i kiria dimitra...to milo to prokomeno(o giannis diladi)ti milo einai?
sapio i apantisi.:))))
(plaka kano giannaki.to lew gia na min tsantisteis kai den mou servireis manitaria to kalokairi).

a!re saki ola ena ena prepei na sta exigoume.:)))) frrrrr

Osaxtyian Kaitsileds είπε...

Ναι ρε τώρα το είδα κι εγώ και πήγα να γράψω, αλλά που να σε προλάβω. Έχεις το μηχανηματάκι που σφυρίζει όταν γράφει κάποιος, αλλιώς δεν εξηγήται.
Γιάννη, που είσαι ρε...Δεν ξέρω τι μήλο είσαι, πάντως όταν έπεσες από τη μηλιά, επειδή η συγκεκριμένη μηλιά είναι και πολύ ψηλή, χτύπησες με δύναμη κάτω (σύμφωνα με το νόμο της βαρύτητας - για το Τζημάκο αυτό). Άρα είσαι βαρεμένο μήλο.

Osaxtyian Kaitsileds είπε...

Θα απαντούσα στην ερώτηση του Γιάννη για το που είχε τα καλύτερα κορόμηλα, το ξέρω, αλλά κέρδισα τοστιέρα στο πανηγύρι, οπότε την άλλη ας την πάρει και κανένας άλλος, πόσα τοστ θα κάνω πια...

Fuitακος είπε...

Re karagkiozakia ola thelete na ta paro sto kranio kai na exoyme alla ta xristoygenna sto xorio. Gia xalaroste... Oso gia ta koromhla oi apopseis diidtante. Sto dentro sto spiti toy pappoy moy sto diaxoristiko me to spiti toy tzatzoy. Kato sto trano ekei sto germano konta, sthn ekklhsia kai l;igo prin to spiti toy kosta, kai mia akoma thimame sto dromo gia gouli ligo meta to spiti toy meleth. Thimithika to meleth kai leo na pao kamia bolta me to nempe mpas kai kapsoume kanena mpoyklai h kanena paketo tsigara...


M E L E T H S . . . . . . . .

Fuitακος είπε...

Gia toys malakes poy trexoyn me ta aytokinhta rikste mia matia sto video sto fuitakos.blogspot.com kai tha sas shkothei h trixa... SOKARISTIKO!!!!

jimakos είπε...

kalimera sas aderfia.
xronia polla ston vasili(alien)pou simera exei genethlia.
NA TA EKATOSTISEIS KOLLITE.
afierono kai ena tragoudaki

NA ZISEIS VASILI KAI XRONIA POLLA MEGALOS NA GINEIS ME MITI PLATIA
GINAIKES NA EXEIS KONTA SOU POLLES
MIKRES KAI MEGALES PSILES KAI KONTES.GIA SENA NA LENE POLI TIXEROS EYTHIS NA PERASEI KAI O AFALOS.AMESOS NA GIANEI EKEI I PLIGI MA AN DEN PERASEI NA VGALEIS POULI.ESI NA TA EXEIS GIA PANTA DIPLA(ta poulia)NA EINAI DIO METRA SKLIRA STIVARA.KAI SOUZA NA EINAI MIN PEFTOUN POTE KAI OLOI NA LENE VASILI SOFEEEEEEEEEEEEEEEEE.xaxaxaxa

jimakos είπε...

fffrrrr test test

jimakos είπε...

gianni ekanes kamia rithmisi sta sxolia?ti kainourgia kolpa einai ayta???