Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Μόλις κυκλοφόρησε!!!

Αδλερφια καλησπέρα... Έπεσε τόσο πολύ δουλειά τελευταία που δεν έχω πάρει ανάσα. Κυριολεκτικά, όμως. Παρακολουθώ τα νέα σας και τρελένομαι που δεν μπορώ να είμαι εκεί μαζί σας στο χωριό αλλά και γενικότερα στις συναντήσεις σας στη Θεσσαλονίκη. Είπαμε όμως θα το κανονίσουμε μετά το 15Αυγουστο είτε στο χωριό είτε στον Αλέκο στη Χαλκιδική.

Έχω στείλει αντικαταστάτη όμως στο χωριό. Εδώ και μέρες ο Νέμπε κάνει διακοπές εκεί και πιστεύω να τον προσέχετε όλοι σας...

Κατά τα άλλα στα ευχάριστα και για το χωριό μας, το βιβλίο που κυκλοφόρησε η μάμα! Είμαι σίγουρος πως θα αρέσει σε όλους. έβαλα κι εγώ λίγο το χεράκι μου μπορώ να πω, αλλά πιο πολύ η μάνα, ο πατέρας και το μεγάλο τρέξιμο ο spawn (ως συνήθως άλλωστε). Ελπίζω να σας αρέσει... Για δείτε:
Μανιτάρια: από το δάσος...στην κουζίνα
Δήμητρα-Βέργου Ευαγγελοπούλου,
(208 έγχρωμες σελίδες, 320 φωτογραφίες)

Μανιταρογνωσία - Συλλογή - Επεξεργασία - Μαγειρική - Σερβίρισμα
70 αυθεντικές συνταγές παρασκευασμένες και φωτογραφημένες από τη συγγραφέα

"Κυκλοφορεί, διανέμεται και διαδίδεται από στόμα σε στόμα, κι από χέρι σε χέρι!"

"Το μανιτάρι είναι δώρο της φύσης, ξεχωριστό, νόστιμο και υγειινό. Η μαγειρική, ένα μεράκι που ομορφαίνει την καθημερινότητά μας. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση μαγειρικής για ένα άγνωστο σχετικά διατροφικό προϊόν, το φαγώσιμο άγριο μανιτάρι. Ξεκινάει με πληροφορίες για την ωφελιμότητα, την εδωδιμότητα και την καρποφορία. Προχωράει στη διάκριση, τη συλλογή, την επεξεργασία και τη συντήρηση. Και καταλήγει σε εβδομήντα επιλεγμένες συνταγές παρασκευασμένες, φωτογραφημένες και δοκιμασμένες από τη συγγραφέα στην κουζίνα του σπιτιού της. Συνταγές στις οποίες συνυπάρχουν αρμονικά η παραδοσιακή γεύση και η σύγχρονη τεχνική. Διαβάστε το και βάλτε το μανιτάρι στη ζωή και στο καλάθι σας. Δοκιμάστε τις μανιταροσυνταγές στην κουζίνα σας και δώστε άρωμα, χρώμα και νοστιμιά στο τραπέζι σας. Αρχίστε με διάθεση, προσθέστε λίγη φαντασία, βάλτε μπόλικο κέφι και εντυπωσιάστε με τις δημιουργίες σας. "

Αντίτυπα θα βρείτε στα Γρεβενά, την Πόλη του Μανιταριού (σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα μανιταροπροϊόντων, εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης) αλλά και στην 6η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού (22-23-24 Αυγούστου, Γέφυρα Σπανού, Γρεβενά). Για πληροφορίες, παραγγελίες και αποστολές με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα επικοινωνήστε στο tamanitaria@gmail.com και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.manitarosyntages.blogspot.com/

3 σχόλια:

jimakos είπε...

gia sas kiparissopoula!!!

ante mpravo tetia na ginontai.sinxaritiria stin mama toy gianni kai se osous voithisan.oxi tipota allo epese kai se ora pou peinao.fantazomai tha exei kales sintages kai to apotelesma ayton pentanostima fagita.
esi xoriati mou pos akrivos voithises?
fantazomai tha eketses pano apo to kefali tou spawn kai tha fonazes.
OXI ETSI RE XORIATIIII...xaxaxa

ante oloi dekapentaygousto xorio an kai tha exoume simantikes eleipseis vlepe gianni-germano kai loipous pou den tha erthoun.den peirazei omos tha fame kai tha pioume kai gia aytous.

gia ton makedona den xero an tha erthei i tha paei gia oikogeneiaki thalpori sto kilkis?xaxaxaxa

exei ginei kai romantikos teleytaia vlepei to feggari kai sillogizete.

filakia se olous ta leme xorio kai osoi den erthete kala na perasete opou kai an pate.

ALIEN είπε...

Γεια σας κυπαρισοπουλα!!!
οι μεγαλες ημερες για τον τοπο μας πλησιαζουν!Παρασκευη θανεβω μαζι με την υπολοιπη νεολαια!ο παππους Δημητρης απο βδομαδα.
επιτελους ραντεβου μπισοβο!
-συγχαρητηρια κ στην κ.Δημητρα για το βιβλιο!αδημονω να φαω μανιταροπιτα στις γνωστες γιορτες τελη Αυγουστου

ALIEN είπε...

αχ.παει κ φετος περασαν οι μερες στο χωριο κι αλλο ενα καλοκαιρι προστεθηκε στις πλατες μας-χαχαχα
το καλο ειναι οτι περασαμε πολυ ωραια παλι οπως αναμενοταν.περισσοτερα μετα την αναρτηση του Δημητρουλη.ηλιος