Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Το καπέλο έμπλαστρο!

Καλημέρα σας!
Μετά τα παπούτσια έμπλαστρο του Αλέξανδρου(όπως είδαμε σε παλαιότερη ανάρτηση),σειρά έχει το καπέλο έμπλαστρο της Σοφίας!!Εμείς δεν μπορούμε να πούμε κάτι...Η μόδα μιλάει από μόνη της!!
Υ/Γ:Θεραπεύει τον πονοκέφαλο,τις ημικρανίες και σε προστατεύει από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Εικόνες που... θυμίζουν Κυπαρίσσι

Επειδή κατηγορήθηκα πως οι μόνες δημοσιεύσεις που βάζω πλέον αναφέρονται στον Λάζαρο για σήμερα που έχουμε απεργία και βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ με τα δικά μου σας έχω ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Έμαθε που λέτε η μαμά (κυρία Δήμητρα) την τεχνολογία και έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Μετά το βιβλίο που πάει αρκετά καλά, πλέον και στο διαδύκτιο η κυρία Δήμητρα: Δικό της blog στο οποίο δεν σας κρύβω δεν βοήθησα καθόλου. Και πάει περίφημα. Επισκέψεις από όλη την Ελλάδα από άτομα που μαθαίνουν για το χωριό μας, αλλά και για τις συνταγές της κυρίας Δήμητρας http://www.manitarosyntages.blogspot.com
Βόλτες στο βουνό, εκπληκτικές φωτογραφίες που μας ξυπνάνε μνήμες από το χωριό με φανταστικά τοπία και φυσικά συνταγές. Δείτε και μόνοι σας και θα καταλάβετε... Μπράβο ρε μάνα!!! Το λέει άλλωστε και η παροιμία (όχι ακριβώς έτσι, αλλά ανάποδα στην προκειμένη περίπτωση).
Η μηλιά φυτρώνει εκεί που πέφτει το μήλο!!!
ΚΟΥΙΖ: Όποιος θυμηθεί που τρώγαμε τα καλύτερα κορόμηλα στο χωριό κερδίζει για δώριο ένα βιβλίο της μαμάς ή μια τοστέρια που έμαθα ότι περίσεψε από τη λαχειοφόρο αγορά του συλλόγου στο πανηγύρι.
ΥΓ: Σήμερα ανακάλυψα κάποιες ακόμη φωτογραφίες ρετρό από την παρέα οι οποίες δεν έχουν παίξει στο blog. Θα τις δημοσιέυσω σύντομα και έχει να πέσει πολύ γέλιο. Έτσι γιατί είπα να επιστρέψω δυνατός στο blog. Ήταν να μην πάρω τα πάνω μου δηλαδή...

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Μικρές αγγελίες.

Καλημέρα Κυπαρισσόπουλα!!
Το θέμα μας σε αυτή την ανάρτηση είναι οι μικρές αγγελίες, που κατά την άποψη του Θανάση πρέπει να μπούνε σε εφημερίδα ώστε να βρεθεί γυναίκα για τον Μακεδόνα τον Alien και τον Jimako. Οι αγγελίες γράφτηκαν από τον ίδιο τον Θανάση σε χθεσινή έξοδο που είχαμε με τα παιδιά και πραγματικά γελάσαμε πολύ.Αγγελία Νο 1:Του Μακεδόνα. Αχ!!! Δεν μπορωωωώ. Είμαι 21 χρονών, εμφανίσημος, γυμνασμένος και καλλιεργημένος και αναζητώ εμφανίσιμη γυναίκα για να με κάνει επιτέλους άνδρα.
Gay να μην ενοχλούν.

Αγγελία Νο 2:Του Alien. Αν μη τι άλλο όποιος έχει μεγάλη μύτη έχει προβάδισμα και σε άλλους τομείς. Δεν μένει παρά να το διαπιστώσεις. Είμαι δυσεύρετος ,αλλά αξίζει να με βρείς. Για να δω έχεις μύτη???

Αγγελία Νο 3:Του Jimakoy. Αχόρταγος σαλιάρης, εμφανίσιμος, γεροδεμένος, 29 χρονών, βρίσκω μοναδική διέξοδο στην αστική μελαγχολία το ατέλειωτο sex.Πάρε με λοιπόν και έλα όπως και αν είσαι. Κοντή ή ψηλή, όμορφη ή άσχημη, λεπτή ή εύσωμη, μικρή ή μεγάλη, αρκεί να είσαι γένους θηλυκού. Είμαι όρθιος και σε περιμένω. Τόλμα και ζήσε ώρες γεμάτες ηδονή.

Υ/Γ:Μεγάλος δάσκαλος ο Σάκης!!!!

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Λάζαρος: "Πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό"

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για όλους και για όλα στο περιοδικό "Παναθηναϊκό Τριφύλλι". Αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ, την πολυσυζητημένη μεταγραφή στη Λίβερπουλ και ασφαλώς στη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του από το περασμένο καλοκαίρι, με την ένταξη του στον Παναθηναϊκό.

«Η σχέση μου με τον ΠΑΟΚ ήταν περιπετειώδης. Πήγα στην ομάδα πριν καν κλείσω τα 18. Έκανα ντεμπούτο σε αγώνα Κυπέλλου με τον Λήλαντα Βασιλικού. Ξεκίνησα το 2005 να παίζω και σιγά-σιγά με μάθαινε ο κόσμος».

Για την ιστορία με τη Λίβερπουλ έγινε πολύς λόγος. Πως έγιναν τα πράγματα;
«Εγώ είχα τότε μία πρόταση από τη Λίβερπουλ. Γραπτή πρόταση. Ήθελα να κυνηγήσω ένα όνειρο. Κακά τα ψέματα πάντως, έκανα λάθος χειρισμούς. Άλλωστε ήμουν μόλις 20 χρόνων. Όταν γύρισα στην ομάδα έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό γιατί την αγαπούσα. Να ξέρετε ότι ο ποδοσφαιριστής δένεται με τις ομάδες στις οποίες αγωνίζεται. Η προσφορά μου από άλλους εκτιμήθηκε και από άλλους όχι. Αλλά στο επάγγελμα αυτό, με την έκθεση στη δημοσιότητα, είναι κάτι που το ξέρεις και το περιμένεις. Πέρασα 4 χρόνια στον ΠΑΟΚ και έμαθα πολλά».
Στα λάθη που ανέφερες ότι έκανες, εντάσσεται και η περίφημη δήλωση περί οικοδομής;
«Δεν το είχα πει ακριβώς έτσι, αλλά κάποιοι το μετέφρασαν όπως ήθελαν. Δεν κρατάω κακία πάντως σε κανέναν».
Για να τελειώνουμε με το κεφάλαιο αυτό, πως ήταν η εμπειρία στην Αγγλία;
«Αυτά που βλέπω τώρα στον Παναθηναϊκό με την Παιανία και το αθλητικό κέντρο, τα είδα πρώτη φορά στη ζωή μου εκεί πέρα. Οι άνθρωποι είναι πραγματικά πολλά χρόνια μπροστά σε όλα. Πράγματα που για τις περισσότερες ελληνικές ομάδες είναι άπιαστα, εκεί είναι καθημερινότητα. Άψογα γήπεδα και άρτιες εγκαταστάσεις που παρέχουν τα πάντα στον ποδοσφαιριστή».
Σίριαλ έγινε και η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό. Τι έπαιξε ρόλο στο να πάρεις την τελική σου απόφαση;
«Σίγουρα η ζεστασιά με την οποία με περιέβαλαν οι άνθρωποι της ομάδας. Η φιλοξενία ήταν άψογη και μου έδειξαν με ξεκάθαρο τρόπο ότι με ήθελαν πραγματικά στο δυναμικό του συλλόγου. Αυτό ήταν αρκετό για αν πειστώ ότι ο Παναθηναϊκός ήταν το καλύτερο βήμα για την καριέρα μου».
Οι πρώτες σου εντυπώσεις ποιες είναι;
«Όταν πήγα για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις νόμιζα ότι ήμουν στο Λίβερπουλ. Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε οι ποδοσφαιριστές να προετοιμάζονται με τον καλύτερο τρόπο αλλά και για να ξεκουράζονται. Ένα κέντρο σαν την Παιανία σε βοηθάει να ανακτάς πιο γρήγορα τις δυνάμεις σου ενόψει του επόμενου αγώνα».
Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Παναθηναϊκό;
«Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει το πρωτάθλημα και εγώ θέλω να γίνω πρωταθλητής με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα θέλει μια καλή πορεία στην Ευρώπη και εγώ επίσης. Θέλω να συνδεθεί το όνομά μου με του Παναθηναϊκού. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια από το καλοκαίρι και χτίζεται κάτι καλό φέτος».
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για τη ζωή του στην Αθήνα και αναφέρθηκε και σε θέματα εκτός ποδοσφαίρου:
«Η Αθήνα είναι χαώδης πόλη. Πολύ μεγάλη. Οι διαφορές με τη Θεσσαλονίκη είναι τεράστιες. Πάνω, για την μεγαλύτερη απόσταση θες 40 λεπτά. Εδώ μπορεί να κάνεις και μιάμιση ώρα! Για να πάω από τον Γέρακα στη Γλυφάδα μπορεί να μου πάρει ανάλογη ώρα με το να πάω από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική για μπάνιο. Η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη, αλλά μαθαίνω σιγά σιγά και περνάω καλά».
Δεν έχει πάντως το ανθρώπινο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης…
«Όχι. Αλλά αυτό είναι και καλό και κακό. Μερικές φορές είναι προτιμότερο να περνάς απαρατήρητος».
Στο γήπεδο πάντως αυτό δεν το… καταφέρνεις. Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση;
«Δεν υπάρχει για εμάς τους παίκτες αγαπημένη θέση. Υπάρχει η θέση από την οποία μπορείς να προσφέρεις πιο πολλά στην ομάδα σου. Ας πούμε ότι η δική μου τέτοια θέση είναι πίσω από τον επιθετικό. Αλλά το σημαντικό είναι να παίζεις όπου έχει η ανάγκη η ομάδα και να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου».
Από μικρός έπαιζες επιθετικός;
«Όχι. Είχα ξεκινήσει σαν δεξιός αμυντικός στους Ίωνες αλλά νομίζω ότι γρήγορα κατάλαβαν το λάθος τους».
Όταν ήσουν μικρός είχες είδωλα;
«Όχι κάποιον που να αντιγράφω αλλά μου άρεσαν κάποιοι παίκτες. Αν δηλαδή πρέπει να ονομάσω κάποιον ως είδωλό μου είναι ο Ρούι Κόστα. Ήταν ο μετρ της θέσης που παίζω».
Τον είχες αφίσα στο δωμάτιο σου;
«Όχι, όχι».
Αφίσα παίκτη δεν είχες αλλά ομάδας; Ποια είναι η αγαπημένη σου;
«Ανέκαθεν μου άρεσαν οι ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Δεν υποστηρίζω κάποια φανατικά. Όταν βλέπω ένα ματς στην τηλεόραση θέλω είτε να μπουν πολλά γκολ είτε να κερδίσει το αουτσάιντερ».
Ποιο πρωτάθλημα σου αρέσει περισσότερο;
«Το αγγλικό. Έχει τρομερό ρυθμό. Και καταπληκτικά γήπεδα. Ποδοσφαιρικά 100 τοις εκατό».
ΤΟ ΟΑΚΑ δεν είναι σίγουρα ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά η αίσθηση του γεμάτου γηπέδου πρέπει να είναι άλλο πράγμα…
«Είναι φοβερά. Και την Τούμπα έχω δει γεμάτη αλλά άλλο 25.000 κόσμος και άλλο 65.000. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική».
Την ώρα του αγώνα ακούτε τα συνθήματα, τις φωνές;
«Όταν δεν είσαι σε στιγμή υπερέντασης, να έχεις την μπάλα, να σκέφτεσαι τι να κάνεις, ναι ακούς. Την ώρα που κάνεις μια προσπάθεια είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο και απλά ακούς μια βουή».
Άρα δύσκολα ακούτε και τις οδηγίες του προπονητή…
«Ναι. Πολλές φορές δεν ακούσεις ούτε τον διπλανό σου, πόσο μάλλον τον προπονητή. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να υπάρχει συμπαίκτης μόνος του δίπλα και να σου φωνάζει αλλά να μην τον ακούσεις. Για αυτό και οι προπονητές πολλές φορές στέλνουν τις οδηγίες με χαρτάκι».
Κινηματογράφο πηγαίνεις;
«Ναι, παρακολουθώ πολλές ταινίες. Εδώ ακόμη δεν έχω οργανωθεί πολύ αλλά τώρα που χειμωνιάζει θα βρω την άκρη».
Τι είδους ταινίες προτιμάς;
«Κωμωδίες και περιπέτειες. Μου αρέσουν ιδιαίτερα τα έργα του Νίκολας Κέιτζ, του Ουίλ Σμιθ και του Μάρτιν Λόρενς. Γενικά εκτιμώ ηθοποιούς που μπορούν να παίξουν και τα δύο είδη που μου αρέσουν».
Τελευταία ερώτηση, ποδοσφαιρική. Αν μπορούσες να επιλέξεις αύριο σε ποια ομάδα θα έπαιζες, όποια θέλεις, ποια θα διάλεγες;«
Έχω αρχίσει μια περιπέτεια καλή με τον Παναθηναϊκό και θέλω να τη συνεχίσω».

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Λαογραφικό μουσείο.

Καλημέρα σας!
Εκτός από τις γιορτές και τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου, είχαμε και τα εγκαίνια του λαογραφικού μουσείου που στεγάζετε στον ανακαινισμένο πλέον χώρο του σχολείου.
Κόσμος πολύς παραβρέθηκε και όχι μόνο από το χωριό μας, αλλά και από τα γύρω χωριά καθώς και άτομα της πολιτικής εξουσίας του τόπου.(Δήμαρχοι-Νομάρχης κ.τ.λ)
Στην υποδόχη βρίσκονταν η Νάνσυ που υποδέχονταν τους καλεσμένους με ένα σοκολατάκι από τον "γλυκό Βασίλη". Στον προθάλαμο είδαμε παραδοσιακές φορεσιές που φορούσαν οι άντρες και οι γυναίκες της εποχής.
Μέσα στο μουσείο είδαμε διάφορα αντικείμενα(βαρέλια-ψαλίδια-κατσαρόλες-μαχαίρια-κουδούνια για τα ζώα και πολλά άλλα) που χρησιμοποιούσαν οι παλαιότεροι στην καθημερινότητα τους.Πραγματά απλά και όμως τόσο πολύτιμα και χρήσιμα για τις διάφορες εργασίες του σπιτιού και όχι μόνο.


Ενδιαφέρον δε, είχε και η αίθουσα με το φωτογραφικό υλικο που συλλέχτηκε από τους κατοίκους του χωριού.Μας συγκίνησε πραγματικά που είδαμε ακόμα και τους παπούδες μας στις φωτογραφίες, αλλά και άτομα που προλάβαμε να γνωρίσουμε, αλλά δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας.
Πραγματικά πολύ καλή δουλειά!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όσους ασχολήθηκαν με την συλλόγη των πραγμάτων και των φωτογραφιών και σε όλους όσους βοήθησαν στην εκπλήρωση αυτού του έργου.
Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουνε οι πιο νέοι την ιστορία αυτού του τόπου.Καθώς επίσης για να γνωρίζουμε τους προγόνους μας και να είμαστε περήφανοι για αυτούς και για το χωριό μας.
Υ/Γ:Ακολούθούν και άλλες φωτογραφίες σε επόμενη ανάρτηση.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

...έξι,εφτά και ογδόντα!!!

Καλημέρα αδέρφια!!!
Έχει πέσει ερημιά στο blog καθώς μας έχουνε φάει τα facebook και οι λοιπές ιστοσελίδες που σκοπό έχουνε την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.
Δεν πειράζει όμως έμεις συνέχιζουμε με νέα ανάρτηση και νέες φωτογραφίες.
Δείτε πως κόλλησε το αυτοκόλλητο του 2008 στο τζάμι...Τώρα θα μου πείτε ποιός?
Δείτε και θα καταλάβετε...
Η Τάσα κοιτάει με περιέργεια.
Όχι δεν έκανε λάθος...Απλά έχει κάνει συμφωνία με τον Θεό και έχει πληρωμένα τα τέλη, εως το 2080.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Τα παπούτσια έμπλαστρο.

Καλημέρα σας.
Επειδή εμείς εδώ στο kiparissi.blogspot φροντίζουμε και για την υγεία σας, θα σας δώσουμε ορισμένες ιατρικές συμβουλές.
Έχετε πόνους στα πόδια, ισφυαλγίες, πονοκεφάλους,προβλήματα με την μέση σας?
Η λύση βρέθηκε και σας την παρουσιάζουμε...
Έφτασαν τα παπούτσια έμπλαστρο που θεραπεύουν τα πάντα.


Ποιός όμως τα φόρεσε πρώτος στο χωριό?
Τα φοράς,περπατάς και ξεχνάς κάθε πόνο!!!
Υ/Γ: Σε όλα τα φαρμακεία και με συνταγή γιατρού.