Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Ο περίπατος!

Καλημέρα Κυπαρισσόπουλα!!
Η Ολυμπιάδα μπορεί να τελείωσε, όμως εμείς βρήκαμε τους δικούς μας "Ολυμπιακούς κύκλους" και φωτογραφηθήκαμε εκεί.Οι φωτογραφίες είναι από έναν περίπατο που κάναμε προς την βρύση Ανδρώνης ή Ανδρών όπως συνηθίζουμε να την λέμε.Ο Μακεδόνας δεν έχασε την ευκαιρία να μας δείξει με μερικές πόζες τα αποτελέσματα του γυμναστηρίου.

Ο ειδικός στις επικίνδυνες αποστολές Μίλτος,μας ενημέρωσε ότι η παρακάτω πατημασιά είναι από αρκούδα.
Αρκούδα όμως μπορεί να μην είδαμε,αλλά είδαμε ένα φίδι που ίσα ίσα προλάβαμε να το φωτογραφήσουμε πριν αυτό κρυφτεί στα χόρτα.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Λαικής Βραδιάς συνέχεια...

Καλησπέρα σας!!
Οπώς βλέπετε δεν σταματάμε εδώ.Έχουμε ακόμα συνέχεια...Δείτε και άλλες φώτο από την ωραία βραδιά.
Με ποιούς τα πίνει η Τάσα?
Βασίλης-Δήμητρα και ο Νίκος που χαζεύει αλλού.
Ο Δημήτρης προσπαθεί να πείσει τον Βασίλη να κόψει το φαγητό αλλά μάταια.
Γιώργος(lover boy)-Σόφη ποζάρουν στον φακό.
Αλέξανδρος χαιδολογιέται με την Χρύσα.(Που είναι ο θείος του ο παππάς να τον δει και να του βάλει για τιμωρία,1 χρόνο νηστεία και προσευχή).
Και με την Μαρία???Που είσαι παππά Θανάση κάνε τα 2 τα χρόνια.
Όχι που θα μας ξεφεύγανε.Νάνσυ και Μέλι(αν το γράφω σωστά)
Να και η Ράνια η αλλιώς"Ερμής". Ο Ερμής ποιός είναι???
Νίκος και Σάββας και αυτοί κοντά μας.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Λαική βραδιά!

Καλημέρα Μπισοβίτες!!
Σήμερα θα σας δείξουμε μερικές φωτογραφίες από την λαϊκή βραδιά που είχαμε την παραμονή του 15 Αυγούστου. Ξανά γράφω ότι είναι ορισμένες από τις Φώτο που τραβήξαμε, γιατί έχουμε στην κατοχή μας πάρα πολλές και όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται να μπούνε σε μία ανάρτηση. Θα βάλουμε και άλλες σε επόμενες αναρτήσεις μας.
Όπως όλοι ξέρουμε κάθε χρόνο την παραμονή της Παναγίας είχαμε ορχήστρα με κλαρίνα .Φέτος όμως είχαμε την πρώτη μέρα(14/8) λαϊκή ορχήστρα και την δεύτερη (15/8) είχαμε χάλκινα.
Όλα ξεκίνησαν από μια ψιλό παρεξήγηση μεταξύ του δημοτικού συμβουλίου με τον
Κο Γκαμπράνη που όπως γνωρίζουμε έπαιζε τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά αυτός στις γιορτές. Επειδή όμως τα Χριστούγεννα στην γουρουνοχαρά κάλεσαν τον Κο Γκοβα με τους μουσικούς του, ο Κος Γκαμπράνης παρεξηγήθηκε και δεν δέχτηκε να παίξει. Δεν λέω καλός ο Λάκης, αλλά χρειαζότανε και μία μικρή αλλαγή μετά από τόσα χρόνια και όπως αποδείχτηκε περάσαμε πολύ καλά.
Όλος ο κόσμος συζητούσε το επόμενο πρωί ότι και οι δύο βραδιές ήτανε πολύ όμορφες.

Ο συγχωριανός Λάκης μας αφιέρωσε ορισμένα τραγούδια.
Τάσα-Ζωή-Αλέξανδρος-Κατερίνα.Δημήτρης-Βασίλης και η φίλη τους Έυη.
Σάκης-Χρύσα τα λένε.
Από την βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Joe με την αναμενόμενη trendy εμφάνιση.
-Πολύ μπλουζάκι ο δικός σου.
Άλλη μια πόζα στον φακό.
και η Λιάνα(Ιάνα) με την Δήμητρα και τον Νίκο εκεί.
Φυσικά δεν καθόμασταν όλη την ώρα, αλλά χορέψαμε κι όλας!!!

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΤΕΛΟΣ.

Καλησπέρα αδέρφια!!!
Αν και είπα ότι θα τα ξανά πούμε από Σεπτέμβρη, δεν άντεξα να μην σας γράψω τα συναισθήματα της επιστροφής από το χωριό.Ένα πράγμα θα σας πω (όπως λέω πάντα)...
ΠΙΚΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!
Περάσαμε καταπληκτικά, αν και είχαμε σημαντικές απώλειες από άτομα που δεν μπόρεσαν να έρθουν.Έχουμε αρκετό υλικό στην διαθεσή μας το οποίο θα δείτε και εσείς με τον καιρό.Κάντε λίγη υπομονή και θα δείτε και θα μάθετε πολλά.Και για να μην ξεχνιόμαστε... ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΕΧΑΣΕ.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Μόλις κυκλοφόρησε!!!

Αδλερφια καλησπέρα... Έπεσε τόσο πολύ δουλειά τελευταία που δεν έχω πάρει ανάσα. Κυριολεκτικά, όμως. Παρακολουθώ τα νέα σας και τρελένομαι που δεν μπορώ να είμαι εκεί μαζί σας στο χωριό αλλά και γενικότερα στις συναντήσεις σας στη Θεσσαλονίκη. Είπαμε όμως θα το κανονίσουμε μετά το 15Αυγουστο είτε στο χωριό είτε στον Αλέκο στη Χαλκιδική.

Έχω στείλει αντικαταστάτη όμως στο χωριό. Εδώ και μέρες ο Νέμπε κάνει διακοπές εκεί και πιστεύω να τον προσέχετε όλοι σας...

Κατά τα άλλα στα ευχάριστα και για το χωριό μας, το βιβλίο που κυκλοφόρησε η μάμα! Είμαι σίγουρος πως θα αρέσει σε όλους. έβαλα κι εγώ λίγο το χεράκι μου μπορώ να πω, αλλά πιο πολύ η μάνα, ο πατέρας και το μεγάλο τρέξιμο ο spawn (ως συνήθως άλλωστε). Ελπίζω να σας αρέσει... Για δείτε:
Μανιτάρια: από το δάσος...στην κουζίνα
Δήμητρα-Βέργου Ευαγγελοπούλου,
(208 έγχρωμες σελίδες, 320 φωτογραφίες)

Μανιταρογνωσία - Συλλογή - Επεξεργασία - Μαγειρική - Σερβίρισμα
70 αυθεντικές συνταγές παρασκευασμένες και φωτογραφημένες από τη συγγραφέα

"Κυκλοφορεί, διανέμεται και διαδίδεται από στόμα σε στόμα, κι από χέρι σε χέρι!"

"Το μανιτάρι είναι δώρο της φύσης, ξεχωριστό, νόστιμο και υγειινό. Η μαγειρική, ένα μεράκι που ομορφαίνει την καθημερινότητά μας. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση μαγειρικής για ένα άγνωστο σχετικά διατροφικό προϊόν, το φαγώσιμο άγριο μανιτάρι. Ξεκινάει με πληροφορίες για την ωφελιμότητα, την εδωδιμότητα και την καρποφορία. Προχωράει στη διάκριση, τη συλλογή, την επεξεργασία και τη συντήρηση. Και καταλήγει σε εβδομήντα επιλεγμένες συνταγές παρασκευασμένες, φωτογραφημένες και δοκιμασμένες από τη συγγραφέα στην κουζίνα του σπιτιού της. Συνταγές στις οποίες συνυπάρχουν αρμονικά η παραδοσιακή γεύση και η σύγχρονη τεχνική. Διαβάστε το και βάλτε το μανιτάρι στη ζωή και στο καλάθι σας. Δοκιμάστε τις μανιταροσυνταγές στην κουζίνα σας και δώστε άρωμα, χρώμα και νοστιμιά στο τραπέζι σας. Αρχίστε με διάθεση, προσθέστε λίγη φαντασία, βάλτε μπόλικο κέφι και εντυπωσιάστε με τις δημιουργίες σας. "

Αντίτυπα θα βρείτε στα Γρεβενά, την Πόλη του Μανιταριού (σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα μανιταροπροϊόντων, εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης) αλλά και στην 6η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού (22-23-24 Αυγούστου, Γέφυρα Σπανού, Γρεβενά). Για πληροφορίες, παραγγελίες και αποστολές με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα επικοινωνήστε στο tamanitaria@gmail.com και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.manitarosyntages.blogspot.com/